23. 1. 2008

ZAJTRA SA ROZHODNE


Jedným z bodov zajtrajšieho zasadania popradského mestského zastupiteľstva je aj návrh deklarácie, ktorou MZ

"s c h v a ľ u j e postup mesta, ako obstarávateľa územného plánu, nezačať proces čiastkových zmien územného plánu z plôch občianskej vybavenosti a plôch zelene na plochy pre bývanie a polyfunkciu na sídliskách Juh I, II, V, VI, a III."

V dôvodovej správe k návrhu príslušného uznesenia sa uvádza, že "mesto Poprad
má spracovaný územný plán, ktorý funkčne rieši plochy pre budúcu výstavbu."

Ostáva teda len veriť, že uvedenú deklaráciu poslanci jednomyseľne a so všetkou úprimnosťou schvália (čo býva pri navrhovaných uzneseniach dlhodobým pravidlom) a že minimálne tí volení predstavitelila mesta, ktorí budú mať tú česť obhajovať záujmy občanov aj v budúcom volebnom období, na tento významný krok nezabudnú.

Nedá mi, predsa len, odpustiť si tri poznámky:

1.Toto úsilie mesta Poprad na čele s jeho primátorom určite nemá nič spoločné s petičnou akciou, ktorú podpísalo takmer 2400 obyvateľov mesta Poprad. Veď do 29. novembra minulého roku sa žiadne čiastkové zmeny územného plánu neschvaľovali (napr. na Moyzesovej ulici) a ani nenavrhovali (ako na Tomášikovej ulici).

(Záujemcovia o túto problematiku si môžu pozrieť staršie príspevky. V nich sa naznačujú aj úskalia a nedostatky vyššie spomenutej iniciatívy mesta. Napriek tomu - chvalabohu, že ju tu máme.)

2. Iniciátori petície si teda určite nezaslúžia ospravedlnenie primátora mesta za to, že ich nazval ľuďmi, spúšťajúcimi "žalostne smutné" aktivity, "zavádzajúce verejnosť", za ktorými "sa schovávajú záujmové skupiny a lobisti, sledujúci svoje vlastné ciele" v rozpore s blahom našich občanov, z ktorých si, navyše, robia "dobrý deň".

3. Určite si nezaslúžia ani poďakovanie primátora mesta za to, že mu možno zachránili nemalé množstvo voličských hlasov v budúcich komunálnych voľbách. O to však zrejme ani nestoja.

V každom prípade, zajtra uvidíme.



Žiadne komentáre: